VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

1 de maig del 2012

ENCURTITS AL CURRY


VERDURES ADOBADES (ENCURTITS)
La característica principal dels adobats és la presència del vinagre. La diferència entre les salses i els adobats és que, mentre que en el primer cas els ingredients es trituren per obtenir la textura desitjada, en els adobats els ingredients s'afegeixen sencers. A més la preparació de confitats és una mica menys laboriosa que la de les salses.

ENCURTITS AL CURRY
Ingredients: Per a 3/4 envasos de 500 g:
- 1 tassa de pastanagues noves
- 1 tassa de puntes d'espàrrecs
- 1 tassa de coliflor
- 1 tassa de cogombre
- 1 tassa d'albergínia
- 1 tassa de cebetes franceses
- 1 tassa de pebrot vermell i verd
- 3 tasses de vinagre
- 225 g de sal marina
- 1 tassa d'oli d'oliva
- 1 cullerada de pols de curri
Preparació:
Netejar i trossejar totes les verdures. Col·locar en una font alta i gran.
Escalfar el vinagre amb la sal, i coure durant 5 minuts.
Abocar en calent sobre les verdures, deixant-les en remull fins que es refredin. Després escórrer, reservant el líquid, i assecar al forn durant 10 minuts a 100 º C.
Escalfar l'oli a foc suau, i fregir-hi la pols de curri durant 1 o 2 minuts, sense deixar que es cremi. Retirar del foc i bullir tot a foc mitjà durant 5 minuts.
Omplir els recipients amb les verdures i cobrir-les amb aquest líquid, fins a 1 cm de la vora. Si fes falta, completar amb més vinagre.
A la setmana d'haver-los envasat, bolcar el líquid en una cassola i bullir-lo durant 10 minuts, per eliminar l'aigua que pugui haver deixat anar les verdures. Quan estigui fred, tornar a omplir els envasos amb ell.
Per consumir les variants de curri, convé deixar passar 2 mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada