VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

17 de febrer del 2011

Melmelada de cireres i poma

Melmelada de Cireres i Pomes
Ingredients: Per a 3 envasos de 375 g
400 g de pomes
900 g de cireres
el suc de 1 llimona
800 g de sucre
Preparació:
Netejar molt bé les pomes, tallar a rodanxes fines amb la pell i les llavors incloses. Coure a foc mínim en 400 ml d'aigua durant 40 minuts. Deixar-lo en una mànega de tela dins del frigorífic, durant tota la nit. Barrejar el líquid recollit, que ha de pesar uns 125 g, amb les cireres rentades i desossades i el suc de llimona. Coure durant 30 minuts, fins que hagi espessit. Fora del foc, afegir el sucre, remenant bé fins que es dissolgui totalment. Coure-ho tot altres 15 minuts a foc lent, comprovant la seva consistència. Envasar en calent, invertint els pots fins que estiguin freds. Per a més seguretat, poden esterilitzar durant 10 minuts al bany maria.

Un petit suggeriment
Igual que amb les confitures, no és realment necessari esterilitzar les melmelades. No obstant això, i buscant obtenir el millor resultat, és recomanable, més donada la senzillesa d'aquest procés. També cal conèixer el seu grau de concentració, ja que un excés d'aigua, a més de fer-les massa líquides, facilita la proliferació de microorganismes. El temps de cocció no és igual per a totes les melmelades i dependrà de diversos factors com el grau de maduresa, el seu contingut en aigua, la seva proporció de pectina, el seu contingut en àcid o la quantitat de sucre que se'ls afegeixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada