VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

25 de maig del 2012

PAVLOVA DE XOCOLATA i MADUIXES


PAVLOVA DE XOCOLATA i MADUIXES


INGREDIENTS de la PAVLOVA:
4 clares d'ou (3 si són grans)
1 tassa de sucre en pols
3 cullerades de cacau sense sucre, en pols
1 culleradeta de vinagre balsàmic

1 unça de xocolata negra, picada fineta
FARCIMENT:
1 tassa de crema espessa, batuda
2 tasses de maduixes o gerds
1 unça de xocolata negra

Preparar la base:
Agafem una safata per enfornar amb paper. Dibuixa un cercle de 24 cm. de diàmetre en el paper amb un llapis, i després dóna-li la volta al paper perquè la Pavlova, no toqui la marca de llapis (encara sereu capaços de veure el cercle).



Preparar la merenga:
"Per una merenga perfecte, les clares han d'estar completament netes, és a dir, sense una mica de rovell i a temperatura ambient, mai utilitzar clares d'ous acabats de treure de la nevera."

En un bol col·locar les clares i batre fins que estigui ben consistent i que amb una forquilla es puguin formar pics que no es desarmin. Afegir el sucre en forma de pluja mentre es remena amb moviments lents i envolupants..


Afegir el vinagre, tamisar el cacau en pols i afegir la xocolata amarga picada. Remenar amb cura en la merenga. Col·locar la merenga dins d'un broquet de boca ampla i forma flocs sobre la safata prèviament en mantegada i enfarinada allisant els laterals i part superior de la merenga amb una espàtula i escampar-hi una mica de sucre.

Escalfar el  forn durant 1 minut a 150 º, després posar immediatament a la temperatura de 120 º
Això assegura que l'exterior del merenga farà crostes dalt i no perdrà la seva forma.
Cuinar entre una hora i hora i quart. Quan estigui llest, s'ha de veure fresc i sec a la part superior, però al centre seguirà sent enganxós i suau.

Apagueu el forn i obrim la porta una mica, deixar que la Pavlova s’acabi de assecar del tot al forn i es mantingui calent. Quan estigui llest per servir, transferir a un plat gran i desprendre el paper de fornejar.


 Presentació:
Quan la Pavlova estigui freda, estendrem la crema batuda a la part superior.


Ara, necessitarem una mica de xocolata negra, i maduixes fresques (o gerds).


Tallarem a trossos les maduixes. Ratllarem gruixuda la xocolata negra sobre les maduixes i li escamparem un grapat de festucs (pistatxos) picats*.  


I a gaudir !!..
* (es opcional)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada