VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

1 de maig del 2012

ADOBAT (ENCURTIT) DE CARBASSONS


VERDURES ADOBADES (ENCURTITS)
La característica principal dels adobats és la presència del vinagre. La diferència entre les salses i els adobats és que, mentre que en el primer cas els ingredients es trituren per obtenir la textura desitjada, en els adobats els ingredients s'afegeixen sencers. A més la preparació de confitats és una mica menys laboriosa que la de les salses.

ADOBAT (ENCURTIT) DE CARBASSONS
Ingredients: Per a 4-5 envasos de 350 ml:
- 1 kg de carbassons
- 6 cebes petites
- 2 pebrots verds
- 3 ½ tasses de vinagre
- 1 tassa de sucre
- 4 culleradetes de sal
- 1 culleradeta d'anet
- 1 culleradeta de llavors de mostassa
- 1 culleradeta de cúrcuma
- 3 claus sencers
preparació:
Posar a bullir en una cassola gran el vinagre amb el sucre, la sal, l'anet, la mostassa, la cúrcuma i els claus. Deixar refredar. Rentar els carbassons i tallar-los a rodanxes d'1 cm de gruix. Tallar les cebes en anelles. Treure les llavors als pebrots verds i trossejar-los.
Col·locar les verdures en un bol que no sigui metàl·lic, i ruixar-les amb el vinagre quan estigui una mica fred. Deixar en maceració durant 1 hora.
Introduir en una cassola i coure durant 3 minuts.
Envasar en els recipients calents i nets, omplint amb el líquid fins a 1 cm de la vora i tancant.
L'adobat de carbassons s'ha d'emmagatzemar durant unes 3 setmanes abans de consumir.
És important no utilitzar recipients metàl·lics que puguin desprendre substàncies tòxiques que passarien a les verdures i espatllarien les conserves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada