VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

27 d’abril del 2012

FORMATGES DE LES ILLES CANARIES

FORMATGES DE LES ILLES CANÀRIES

MAJORERO
Aquest tipus de formatge s'elabora a l'illa de Fuerteventura amb llet de cabra. Aquesta, al pasturar, menja marduix, transmetent-lo a la llet, i per tant, al formatge, el que li dóna aquest sabor tan característic i li atorga personalitat. El formatge de denominació d'origen majorero pot ser semi curat (3 mesos de maduració) o curat (4 mesos de maduració) i per a la seva maduració són necessaris entorns temperats i secs.



PALMERO

És un formatge elaborat a l'illa de La Palma (Canàries), amb llet de Cabres Palmeres de l'Agrupació Caprina Canària. És artesanal i s'utilitza llet sense pasteuritzar. Es consumeix fresc, però també s'elaboren tendres, semi curats i curats, lleuger, fumat extern, sabor una mica àcid però agradable i suau. Molt utilitzat en la cuina canària i imprescindible en la preparació del popular mojo que acompanya les amanides, patates o peix. La seva forma és cilíndrica aplanada i arriba a assolir pesos de fins a 15 K. L'escorça és de color blanc però en la majoria es procedeix al fumat qual cosa confereix tonalitats marrons.

FLOR DE GUIA i DE GUIA
El Formatge de Flor de Guia i el Formatge de Guia de Gran Canària són dos menjars històrics. El nom de Flor es deu al fet que s'utilitza com a quall el card, obtenint tres tipus de formatge, segons el ferment utilitzat: el de Flor, el de mitja Flor i el de quall animal.
Aquests formatges s'elaboren des de fa segles amb llet d'ovella canària i vaca, actualment, s'afegeix també una porció de llet de cabra canària.
La seva composició nutricional varia: a major grau de curació i temps des de la seva elaboració fins al consum, com més humitat perdrà, més es concentraran els nutrients, augmentant el seu valor calòric. Té un gran contingut gras, aporta proteïnes d'alta qualitat i és ric en calci, fòsfor, potassi, sodi i vitamina A.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada