VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

17 de febrer del 2011

Melmelada de mandarines i aranges

Melmelada de Mandarina
Ingredients per a envasos de 375 grs.
500 grs. de mandarines
500 grs. d'aranges
750 grs. de sucre
250 ml. Aigua
Preparació:
Rentar bé la fruita i esprémer el suc, llevant les llavors, que es reserven. Tallar les pells a tires molt fines. Introduir les llavors en una bossa de roba perfectament neta. En un bol que no sigui efectiu, posar la polpa de fruita amb les pells, l'aigua i la bossa de llavors. Deixar en repòs, ben tapat, durant tota la nit a la nevera. Al dia següent, afegir el suc. Portar la mescla a ebullició i coure suaument durant una hora aproximadament, fins que la polpa estigui tova. Retirar la bosseta, Afegir el sucre i remenar bé. Bullir a foc fort fins que prengui el punt de consistència adequat. Envasar i tapar els recipients en calent. Posar-los cap per avall fins que es refredin per complet. Per a més seguretat, poden esterilitzar durant 10 min. al bany maria.

Un petit suggeriment
Igual que amb les confitures, no és realment necessari esterilitzar les melmelades. No obstant això, i buscant obtenir el millor resultat, és recomanable, més donada la senzillesa d'aquest procés. També cal conèixer el seu grau de concentració, ja que un excés d'aigua, a més de fer-les massa líquides, facilita la proliferació de microorganismes. El temps de cocció no és igual per a totes les melmelades i dependrà de diversos factors com el grau de maduresa, el seu contingut en aigua, la seva proporció de pectina, el seu contingut en àcid o la quantitat de sucre que se'ls afegeixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada