VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

17 de febrer del 2011

Melmelada de carabassa i albercocs secs

Melmelada de Carabassa i Albercocs Secs
Ingredients: Per a 2 envasos de 375 g:
500 g de carbassa
375 g de sucre
175 g d'albercocs secs
Preparació:
Preparar la carabassa netejant, pelant i tallant en trossos petits. Introduir-la en un bol amb el sucre, alternant capes de tots dos ingredients. Deixar macerar durant 12 hores, remenant de tant en tant. Rentar els albercocs, tallar molt fins, en set o vuit trossos, i introduir-los en un bol, cobrint d'aigua freda. Deixar que vagin absorbint aigua mentre macera la carabassa. Posar tots els ingredients a la cassola, i posar-la a foc molt suau. Deixar coure durant una hora aproximadament. Comprovar la concentració de la melmelada i, quan comenci a coagular, envasar. Tapar els recipients en calent. Posar-los cap per avall fins que es refredin per complet. Per a més seguretat, poden esterilitzar durant 10 minuts al bany maria.

Un petit suggeriment
Igual que amb les confitures, no és realment necessari esterilitzar les melmelades. No obstant això, i buscant obtenir el millor resultat, és recomanable, més donada la senzillesa d'aquest procés. També cal conèixer el seu grau de concentració, ja que un excés d'aigua, a més de fer-les massa líquides, facilita la proliferació de microorganismes. El temps de cocció no és igual per a totes les melmelades i dependrà de diversos factors com el grau de maduresa, el seu contingut en aigua, la seva proporció de pectina, el seu contingut en àcid o la quantitat de sucre que se'ls afegeixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada