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5 de febrer del 2011

Las Especias y las Hierbas Aromáticas

Be, aquí teniu una relació d'Especies i Herbes Aromàtiques, Estan escrites en castellà, ja que fa temps que les tenia per un treball, per això us adjunto una relació alfabètica de les Especies tractades (Intentaré posar un traductor per no tindre que fer-ho jo mateix).



Index d'especies en català (i el seu equivalent en Castellà)
Acinos
Acinos
Ajowan
Ajowan
Alfàbrega
Albahaca
Anet
Eneldo
Angèlica
Angélica
Anís (Matafaluga)
Anís
Anis estrellat
Anís Estrellado
Anis picant
Anís picante
Api
Apio
Api de muntanya
Levístico
Asafetida
Asafétida 
Bixa
Achiote ó Bixa Orellana
Bouquet garni
Bouquet Garni
Canyella
Canela
Cardamom
Cardamomo
Cardamom negre
Cardamomo negro
Cascall, Llavors de
Amapola  (Adormidera)
Cascall, Llavors de
Adormidera (Semillas)
Cerfull
Perifollo
Cibulet
Cebollino
Clavell (Clau) d'espècia
Clavo
Comí de Prat
Alcaravea
Comí de Prat
Comino
Coriandre
Cilantro (Coriandro)
Cúrcuma
Cúrcuma
Curri
Curry
Donzell
Ajenjo
Estragó
Estragón
Farigola ó Timó
Tomillo
Fenigrec
Alholva o Fenogreco
Fenigrec
Heno Griego  (Alholva)
Fines herbes
Hierbas finas
Fonoll
Hinojo
Galanga de Java
Galanga
Ginebre
Enebro
Gingebre
Jengibre
Herbes de Provença
Hierbas provenzales
Hisop
Hisopo
Julivert
Perejil
Llorer
Laurel
Llúpol
Lúpulo
Macis
Macis
Mahaleb
Mahaleb
Mango en pols
Mango en Polvo
Marduix
Mejorana
Marialluïsa
Hierba Luisa
Menta pebrera
Menta piperita
Menta verda
Hierbabuena
Menta verda
Menta verde
Mostassa
Mostaza 
Nou moscada
Nuez Moscada
Orenga
Orégano
Pebre
Pimienta
Pebre bord
Pimentón
Pebre de Caiena
Pimienta de Cayena
Pebre de Jamaica
Pimienta de Jamaica
Pebre de Java
Cubeb o Pimienta de Java
Pebre de Sichuan
Pimienta de Sichuan
Pebre del Brasil
Pimienta Rosa
Pebrera
Guindilla
Pebreta
Ajenuz o Comino negro
Pebreta
Comino negro o Ajenuz
Pinyons
Piñones
Rave japonès
Wasabi
Rave rusticà
Rábano Rusticano
Regalèssia
Regaliz 
Romaní
Romero
Safrà
Azafrán
Sajolida
Ajedrea
Sajolida de jardí
Ajedrea de jardín
Sàlvia
Salvia
Sasàfras
Sasafrás
Saüc
Saúco
Sèsam
Sésamo
Soja
Soja
Sumac
Zumaque
Tamarinde, fruits del
Tamarindo, frutos del 
Tàpera
Alcaparra
Te bord
Epazote 
Vainilla
Vainilla 
 
Las Especias
de Arilos: (Macis) 
de Cortezas Vegetales: (Canela) 
de Flores Secas: (Azafrán, Clavo de Olor, Lúpulo) 
de Raíces: (Rábano rusticano, Regaliz, Wasabi) 
de Resinas: (Asafétida) 
de Rizomas: (Cúrcuma, Galanga, Jengibre) 
de Semillas o Frutos Secos: (Achiote o Bixa Orellana, Adormidera, Ajenuz , Ajowan, Alcaparra, Alcaravea o Carvia, Alhova, Amapola, Anís o Matalahúga, Anís Estrellado o Badiana, Anís Picante, Cardamomo, Cardamomo Negro, Comino, Comino Negro, Cubeb o Pimienta de Java, Enebro, Guindilla, Heno griego, Mahaleb, Mango en polvo, Mostaza, Nuez Moscada, Pimentón, Pimienta, Pimienta de Cayena, Pimienta de Jamaica, Pimienta de Sichuan, Pimienta rosa, Piñones, Sésamo o Ajonjolí, Soja, Tamarindo, Vainilla, Zumaque 
Las Hierbas Aromáticas 
Ajedrea, Ajedrea de Jardín, Ajenjo o Artemisia, Albahaca, Apio en polvo, Apio, Semillas de, Angélica, Cebollino, Cilantro o Coriandro, Eneldo, Epazote, Estragón, Hierbabuena, Hinojo, Hisopo, Laurel, Levístico, Mejorana, Menta o Mentastro, Menta piperina o Piperita, Orégano, Perejil, Perifollo o Cerafolio, Romero, Salvia, Sasafrás, Tomillo. 
Las mezclas de diferentes especias dan lugar a otro tipo de condimento, tales como: 
Curry, Hierbas Provenzales, Hierbas, Finas, Bouquet garni.
Ver las caracteristicas y cualidades (seguir el link, según su letra inicial) 
A - BC - EG - HJ - L - M - NOP - RS - TVWZ

Aplicación de Especias en grupos de Alimentos y Bebidas 
Sopas y salsas 
Ají, pimentón, pimienta, jengibre, cebolla, ajo, canela, cardamomo, macis, hojas de: orégano, perejil, apio, romero, tomillo, estragón y ligustro. 
Ensaladas de frutas o verduras 
Anís, jengibre, cardamomo, pimienta, mostaza, ají, pimentón, clavos, apio (tallos y hojas), perejil, orégano, tomillo, romero, estragón, nuez moscada. 
Carne y derivados (salchichas, mortadelas, paté, etc.) 
Pimienta, mostaza, ají, pimentón, ajo, nuez moscada, clavos, comino, alcaravea, hojas de: orégano, perejil, apio, romero, tomillo, salvia y estragón. 
Carne de ave 
Hojas de orégano, salvia, tomillo, estragón, romero, albahaca, cilantro; pimentón, anís, cardamomo, nuez moscada. 
Pescados y Mariscos 
Laurel, albahaca, salvia, tomillo, perejil, pimienta, ajo, cebolla, pimentón, comino, eneldo, estragón, mostaza. 
Quesos 
Anís, eneldo, cardamomo, cilantro, alcaravea, comino, albahaca, estragón, canela, clavos, nuez
moscada. 
Verduras (incluso tubérculos y hongos comestibles) 
Ají, pimentón, eneldo, pimienta, nuez moscada, clavos, ajo, apio, orégano, perejil, salvia, tomillo, estragón, albahaca, laurel, romero. 
Productos de panadería y pastelería 
Anís, comino, alcaravea, cardamomo, canela, clavos, nuez moscada, macis, cilantro (frutos), azafrán. 
Productos de confitería, postres y salsas dulces 
Vainilla, canela, jengibre, clavos, anís, menta. 
Licores, aguardientes y otras bebidas alcohólicas 
Anís, hinojo, hisopo, canela, clavos, nuez moscada, macis, enebro, cilantro (frutos), comino, alcaravea, albahaca, menta, tomillo, romero, mejorana, lúpulo; además de cáscaras de naranjas y limones.














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