VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

15 de desembre del 2010

Pastís del Pastor (Shepherd's Pie); Puré de patates, carn i vegetals

És un plat tradicional anglès, que consisteix en una capa de carn picada (normalment de xai, d'aquí ve el nom de pastís del pastor) amb vegetals com a base. Puré de patata, assaonat amb mantega i all cobrint tota la carn, cobert de formatge Cheddar ratllat.
No obstant això, Leonardo da Vinci ja ho tenia en els seus tractats de cuina. Escrit entre 1485 i 1490, el Codex Romanoff, conté tot tipus de receptes recopilades per ell, així com dietes vegetarianes i convencions d'etiqueta a taula, inclòs el tracte de convidats malalts o assassins. Entre les receptes hi ha aquest típic,
Pastís del Pastor:
"Preneu tres pastors, renteu-los i netegeu-los amb cura, després feu-los entrar a les cuines perquè triïn aquelles herbes que les seves ovelles mengen en major mesura. Picar aquestes herbes molt bé per fer una pasta amb oli que estendreu tota ella amb molta generositat sobre l'ovella, i aquesta ovella la cuinareu coberta d'una crosta de polenta dins del vostre forn. Aquest plat és així anomenat perquè, gràcies als pastors, el que està dins de l'ovella està també fora d'ella, i d'aquesta manera no entren en pugna els sabors. "

Ingredients
• 680 gr. de carn picada
• 2 tasses de puré de patates
• 130 gr. de formatge crema tipus Philadelphia, tallat en daus
• 1 ½ tassa de formatge Cheddar ratllat
• 2 grans d'all, ben picats
• 480 gr. de vegetals descongelats o frescos trinxats
• 360 gr. de salsa "Gravy" de carn de boví (al voltant d'1 ½ tassa)

Instruccions:
 
Escalfem el forn a 190 º C. 
Daurem la carn en una paella . 
Escorrem el greix. 
Torna la carn a la paella.
 

Combinar el puré de patates, el formatge crema, la meitat del formatge Cheddar i l'all ben barrejats

Incorpora els vegetals i la salsa a la carn i remena
 
Posa la mescla distribuïda en el fons d'una font per a forn de 20x30 cm. aprox.

Cobreix amb la barreja de patates. 
No et preocupis si no us queda igualat, de fet, així es veurà més casolà.

Espolsar amb el formatge Cheddar restant.
Forneja 20 minuts o fins que estigui ben calent




Veure: Shepherd's pie. Video de Gordon Ramsay (en ingles), al final del post
Pastel del Pastor; Puré de patatas, carne y vegetales
Es un plato tradicional inglés, que consiste en una capa de carne molida (normalmente de cordero, de ahí viene el nombre de pastel del pastor) con vegetales como base. Puré de patata, sazonado con mantequilla y ajo cubriendo toda la carne molida, cubierto de queso Cheddar rallado.
Sin embargo, Leonardo da Vinci ya lo tenía en sus tratados de cocina. Escrito entre 1485 y 1490, el Codex Romanoff, contiene todo tipo de recetas recopiladas por él, así como dietas vegetarianas y convenciones de etiqueta en la mesa, incluido el trato de invitados enfermos o asesinos. Entre las recetas esta este típico,
Pastel del Pastor:
"Tomad tres pastores, lavadlos y limpiadlos cuidadosamente, luego hacedlos entrar en las cocinas para que elijan aquellas hierbas que sus ovejas comen en mayor medida. Machacad estas hierbas muy bien para hacer una pasta con aceite que extenderéis toda ella con suma generosidad sobre la oveja, y esta oveja la cocinaréis cubierta de una costra de polenta dentro de vuestro horno. Este plato es así llamado porque, gracias a los excelentes pastores, lo que está dentro de la oveja está asimismo fuera de ella, y de esta forma no entran en pugna los sabores."

Ingredientes
  • 680 gr. de carne picada
  • 2 tazas de puré de patatas
  • 130 gr. de queso crema tipo Philadelphia, cortado en cubos
  • 1½ taza de queso Cheddar rallado
  • 2 dientes de ajo, bien picados
  • 480 gr. de vegetales descongelados ó frescos picados
  • 360 gr. de salsa "Gravy" de carne de res (alrededor de 1½ taza)
Instrucciones:
Precalienta el horno a 190º C. Dora la carne en una sartén grande. Escúrrela. Devuelve la carne a la sartén.
Combinar el puré de patatas, el queso crema, la mitad del queso Cheddar y el ajo bien mezclados
Incorpora los vegetales y la salsa a la carne y revuelve.
Coloca la mezcla distribuida en el fondo de una fuente para horno de 20x30 cm. aprox.
Cubre con la mezcla de patatas. No te preocupes si no te queda igualado; en realidad, así se verá más casero.
Espolvorea con el queso Cheddar restante.
Hornea 20 minutos o hasta que esté bien caliente.

Gordon Ramsay's Shepherd Pie Recipe
Ingredients:
The Filling:
* Olive Oil (2 Tbsp.)
* Ground Lamb or Beef (about 1.5 lbs.)
* 1 Large Carrot (grated)
* 1 Large Onion (grated)
* Fresh Rosemary
* Fresh Thyme
* Minced Garlic (I used 4 cloves)
* Salt
* Pepper
* Worcestershire Sauce (several splashes)
* Tomato Puree or Paste (no more than a small can)
* Red Wine (several glugs)
* Chicken Stock (not sure, but it looks like about 1/4 cup)
The Mash:
* Golden Potatoes (about 1.5 lbs.)
* Heavy Cream ( 1/4 cup)
* Butter (3 1/2 Tbsp.)
* Salt
* Pepper
* Egg Yolks (2)
* Parmesan Cheese (1/4 cup, minimum)
Prep Work:
* Dice the garlic
* Separate your herbs from the stems
* Separate your Egg Yolks
* Peel and Slice your potatoes into even pieces
* Open your wine if it's not already
* Open your can of Tomato Paste
Cooking the Potatoes:
This part is easy as pie (no pun intended), just boil some water, throw some salt and your potatoes in, and set a timer for 15 minutes – start on your filling. Upon the timer going off, take your potatoes out and strain the water off. Put potatoes back into the pan, or into a medium mixing bowl. Mash the potatoes with their ingredients from above and keep warm (your filling should be about done by this point)
Cooking the Filling:
Pour Olive Oil into a hot, rather large pan, then add meat. Stir meat as if your life depends on it for a few minutes so it's nice and brown, and broken into very small pieces. Add your Rosemary, Thyme, and Garlic, then stir some more. Quickly add your Carrot, and Onion, stir a little longer. The idea at this point is to get everything to a minced consistency.
Add Worcestershire Sauce, stir, add Tomato Puree, stir, add Red Wine and sweat down for a minute or two. Add chicken stock and cook for 3 more minutes. I made mine without the stock because I didn't notice it the first time I watched the show. You can add it, or leave it out.
Final Instructions:
Scoop your meat mixture into a deep casserole or other oven safe dish and then spoon the mash over the top. Spread the mash over the top of the mix with the bottom of the spoon and then sprinkle a generous portion of Parmesan cheese over the top. Poke the top with a fork several times to give it a peaked look and stick it in the oven at 400 degrees for 18-20 minutes to brown the potatoes and set the pie. Serve it up and watch people melt! Oh I love Shepherd Pie!
Video de Gordon Ramsay

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada