VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

5 de desembre del 2010

Coca de recapte i Coca d'Oli

Ingredients
250 gr. Farina de blat, llevat fresc, oli, aigua i sal
Farciments:
Pebrot i Albergínia escalivades
Salsitxa o botifarra crua
Arengades fresques de la costa.

Elaboració:
Amb 250 gr. de farina, llevat dissolt en aigua tèbia, un got petit d'oli d'oliva i un pessic de sal, fem una massa.
Afegir tota la farina que admeti, procurant que no arribi a enganxar-se a les mans . Un cop ben feta la pasta, la deixem reposar tapada amb un drap de cuina a temperatura ambient, fins que vegem que fermenta i dobla el seu volum (Importantíssim).
Aleshores estirem la massa fent coques, de la mesura i de la forma que vulguem, no aplanar-les amb el corró perquè llavors perdrien part de la fermentació.
Farciments:
Un cop llestes, sobre la base de la coca hi posarem:
1.- L'escalivada a tires, i la botifarra crua, ó
2.- L'escalivada a tires, i les arengades netes i sense escates ni espines.
Amanim amb un bon raig d'oli d'oliva, posem un pessic de sal (sobre l'escalivada), i ho posem tot al forn ben calent, fins que veiem que la coca està daurada.

Coca d'Oli:

Amb la base, si només li posem un raig d'oli, surt una coca boníssima que acompanya qualsevol pica-pica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada