VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

5 de novembre del 2010

Vedella Wagyu

Al sud del Japó, hi ha una regió de gran tradició ramadera anomenada Hyogo, amb capital Kobe. Aquesta regió és l'hàbitat natural d'una mil·lenària raça bovina que es cria a la zona i és coneguda com Wagyu.
La carn de la raça Kobe (Harmonia en japonès), és la més saludable pel fet que conté el component omega-3 i una proporció de greixos d'altíssima qualitat (el greix esta infiltrat a l'interior de la massa muscular) i els saturats són gairebé inexistents (conté un 50% menys d'àcids grassos saturats que la majoria de carns magres). Per això, és considerada la millor carn del món. saborosa i saludable i els seus filets són un mos exquisit: suau, tendre i mantegós.
El secret de la seva excel·lència està en la naturalesa però també en els importants rituals de criança d'aquests animals per part dels ramaders japonesos.
A més de que els alimenten amb gra seleccionat, han inclòs en la dieta d'aquest boví fruits frescos, llavors i fins i tot beuen cervesa i sake estimulant la seva gana per aconseguir que consumeixin més pastura fresca.
A més d'una bona alimentació, les resis reben massatges per tal d'assegurar l'òptima textura muscular i proporcionar una carn superior, inclós viuen en estables amb música ambiental.
Al Japó arriben a pagar per ella més de 420 € el quilo. A Espanya es pot trobar a partir d'uns 150-200 € el quilo. Sol procedir d'Estats Units, Austràlia o Nova Zelanda, països que es troben en cap de les exportacions. Procedeix d'animals de la raça Wagyu que, tot i la prohibició nipona d'exportació, van aparèixer a mitjans dels anys 70. Avui dia la seva cria esta estesa per diversos països inclosos Xile, Bèlgica o Gales.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada