VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

28 de novembre del 2010

Farcellets de col farcits de carn

Plat de Cuina tradicional de Lleida. 
Ingredients (4 persones)
1 col blanca.
300 grams de carn de vedella i porc (50%)
1 ceba gran i 1/2 k. de tomàquet fregit 
200 grams de farina.
Oli d'oliva.
Alfàbrega, julivert, pebre en pols i sal
Preparació:
Es separen les fulles de la col i es renten bé. Es posen a bullir durant 10 minuts. Cal assegurar-se que la col estigui ben cuita, però sense passar-se, perquè sinó es trencaran. Es treuen i es posen a refredar dins d'algun recipient amb aigua freda. Després es posen a assecar sobre un drap de cuina.
Es talla la ceba molt fina i es daura. S'afegeixen els dos tipus de carn a la ceba, sal i pebre, fins que estigui ben fet. Llavors s'hi posa la ½ del tomàquet i es rectifica de sal. Si en el farciment es vol posar unes tires de cansalada fregida també li queda molt bé i li dóna mes bon sabor.
A continuació ja passem a fer els farcells amb la col i la carn: s'agafen les fulles i es col·loca en el centre una petita quantitat del farciment i s'enrotlla, ficant primer els costats perquè no se surti.
S'enfarinen els farcells i es fregeixen amb l'oli ben calent. Es posen, amb cura, en una cassola, i si posa la resta de tomàquet fregit per sobre dels farcells i es deixa coure durant uns 5 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada