VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

31 d’octubre del 2010

Xató de Vilafranca del Penedès

Ingredients per la salsa (4 persones)
Ametlles 100 Gr.
Avellanes 80 Gr.
Nyora Escaldada 1 Peça
Pa Fregit 1 Llesca
Bitxo (optatiu) 1/2 Peça
Ceba Escalivada 1/2 Peça
Cabeça d'alls Escalivada 1/2 Peça
Tomacons Escalivats 3 Peces
Oli
Sal
Vinagre
Pebre Vermell
Ingredients per al plat (4 persones)
Escarola 2 Peces
Bacallà 120 Gr.
Tonyina 120 Gr.
Anxova 4 Filets
Olives Arbequines 80 Gr.
Elaboració
Es posen en remull el bacallà i la tonyina. Es renten molt bé tots els altres components. Després s'agafa un morter i s'hi trinxen els alls, el bitxo, el pa torrat i les galetes maries, i s'hi afegeix el pebre vermell, l'oli, el vinagre i la sal. Es barreja tot plegat i es remena ben bé.
Nota: és recomanable preparar-ho el dia abans i guardar-ho a la nevera perquè es refredi. Poseu la salsa al mateix moment de servir el xató.
Aquesta recepta és la que preparaven els pagesos del Penedès i s'acostumava a menjar al camp o a la muntanya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada