VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

31 d’octubre del 2010

Xató de Canyelles

Ingredients per la salsa (4 persones)
Ametlles 100 Gr.
Avellanes 80 Gr.
Nyora Escaldada 1 Peça
Pa Fregit 1 Llesca
Bitxo (Optatiu) 1/2 Peça
Ceba Escalivada 1/2 Peça
Cabeça D'alls Escalivada 1/2 Peça
Tomacons Escalivats 3 Peces
Oli
Sal
Vinagre
Pebre Vermell
Ingredients per al plat (4 persones)
Escarola 2 Peces
Bacallà 120 Gr.
Tonyina 120 Gr.
Anxova 4 Filets
Olives Arbequines 80 Gr.
Elaboració
S'agafa un morter, s'hi posa sal i es van trinxant d'un en un els elements següents i en aquest ordre: ametlles i avellanes, fins a aconseguir una pasta ben fina; tot seguit, s'hi afegeix la nyora, prèviament escaldada i sense pell, la ceba, el pebre vermell, un polsim de pebre negre i el pa fregit. Finalment, els alls, els tomacons, l'oli i el vinagre.
Un cop acabada la salsa es barreja amb l'escarola ben neta i escorreguda. Es deixa reposar unes hores. A l'hora de servir el plat es decora amb el bacallà esqueixat, la tonyina, els filets d'anxova i les olives arbequines. I ja es pot menjar, sempre acompanyat de truites de carxofes, de fesols o de butifarra negra entre d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada