VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

29 d’octubre del 2010

El meu Xató

El xató és una salsa feta amb ametlles i avellanes torrades, molla de pa amb vinagre, all, oli, sal i, l'ingredient que la fa diferent,la nyora o pebrot de romesco. 
Aquesta salsa acompanya una amanida d'escarola, amb anxoves, tonyina i bacallà.
Informació nutricional: Platequilibrat i energètic. L'escarola el fa molt digestiu. Té efecte laxant i antioxidant. Bo per menjar com a plat únic.
Per al romesco :
5 tomàquets de pera
150 g d'avellanes torrades pelades
150 g d'ametlles pelades
3 cabeces d'alls per escalivar-les
1 pot petit de polpa de pebrot xoricer ó nyora
1 gra d'all cru
sal i pebre
Escalivem els tomàquets i els alls. Pelem-los i ho triturem tot amb la polpa de pebrot xoricer ó nyora i tota la fruita seca. Ho munteu amb oli d'oliva com si fos una maionesa. Ho guardem al frigorífic amb una capa d'oli al damunt.
Per al xató: 
1 escarola ben blanca de dins (és la base del "xató")
50 g olives negres
150 g de bacallà esqueixat, dessalat i embolicat amb un drap de fil
ventresca de tonyina en oli
ceba tendra
tomàquet d'amanir
Rebaixem una mica el romesco amb oli d'oliva. Hi afegim un rajolí de vinagre de xerès. Netegem l'escarola i la barregem en un bol amb tots els ingredients del xató. Incorporem la vinagreta de romesco i ho amalgamem tot molt bé. Llest per servir-ho i gaudir-ne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada