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24 d’agost del 2010

Strudel de Poma / de Manzana / aux Pommes

Ingredients
1 kg de pomes Golden
1 bosseta (150 gr.) de nou picada,
1 ou
Panses i Canyella en pols al gust.
Mitja tassa de sucre morè
250 gr. de pasta fullada
Preparació:
Pelem el quilo de pomes i li traiem el cor, la tallem a trossets, el més petits possible, però sense arribar a fer puré, posem la poma en un recipient i li afegim el sucre, la canyella en pols, les panses i la nou picada. Barregem això procurant no fer puré la poma i ho deixem reposar una estona, no importa si enfosqueix la poma (s'enfornarà).
Bé per manipular la pasta de full cal procurar tenir-la ben freda, no congelada, perquè posant-se a temperatura ambient es fa difícil de manipular; s'estén la pasta amb un corró, no deixant-la molt prima, que es pugui manipular amb les mans de tal manera que puguem treure un rectangle de 30 x 30 cm, en aquest cuadret hi fiquem al centre la barreja de la poma estesa al llarg, ara anem a enrotllar la poma a la pasta, les vores les dobleguem cap avall, i posem això sobre una font per a forn prèviament engreixada, li untem amb la clara d'un ou la part de dalt (és només per donar-li el clàssic brillantor al pa). El posem al forn a temperatura mitjana, fins que agafi un to daurat, això trigarà de 30 a 45 minuts aprox., Quan ho treguin si no van posar ou el poden espolsar amb sucre glacé i llest.

STRUDEL DE MANZANA
 Ingredientes
1 Kg. de manzanas Golden
1 bolsita (150 gr.) de nuez picada,
1 huevo
Pasas y Canela en polvo al gusto.
Media taza de azúcar moreno
250 gr. de pasta hojaldre
Preparación:
Pelamos el kilo de manzanas y le quitamos el centro, la cortamos en trocitos, lo más pequeño posible, pero sin llegar a hacerla puré, ponemos la manzana en un recipiente y le agregamos el azúcar, la canela en polvo, las pasitas y la nuez picada. Mezclamos esto procurando no hacer puré la manzana y lo dejamos reposar un rato, no importa si se obscurece la manzana (se va a hornear).
Bueno para manipular la pasta de hojaldre hay que procurar tenerla bien fría, no congelada, porque poniéndose a temperatura ambiente se hace difícil manipularla; se extiende la pasta con un rodillo, no dejándola muy delgada, que se pueda manipular con las manos de tal forma que podamos sacar un rectángulo de 30 x 30 cm, en este cuadrito metemos en el centro la mezcla de la manzana tendida a lo largo, ahora vamos a enrollar la manzana en la pasta, las orillas las doblamos hacia abajo, y ponemos esto sobre una fuente para horno previamente engrasada, le untamos con la clara de un huevo la parte de arriba (esto es solo para darle el clásico brillo al pan). Lo metemos al horno a temperatura media, hasta que agarre un tono doradito, esto va a tardar de 30 a 45 minutos aprox., cuando lo saquen si no pusieron huevo lo pueden espolvorear con azúcar glas y listo.

STRUDEL AUX POMMES - Version Autrichienne (Plus fréquent en France)
Ingrédients
- 1,2 kg de pommes
- 250 g de pâte à strudel
- 200 g de crème fraîche
- 110 g de beurre fondu
- 60 g de raisins secs
- 50 g de noisettes moulues
- 60 g de sucre
- 100 g de pain séché au four et réduit en chapelure
- le jus de 1/2 citron, une pincée de cannelle et sucre glace
Progression
Éplucher les pommes; enlever le cœur; couper en tranches fines; Déposé tout de suite dans un saladier avec le jus de citron, le sucre, les raisins, les noisettes, la crème et la cannelle;
Sur un plan de travail fariné, étaler la pâte en rectangle; déposer sur une plaque beurrée; l'enduire de beurre fondu avec un pinceau;
Saupoudrer de chapelure; déposer les pommes au centre en hauteur; Refermer le chausson; badigeonner d'un peu de beurre fondu; glisser dans un four préchauffé à 210°C / 425°F environ 35 minutes;
Sortir le strudel du four; laisser tiédir et saupoudrer de sucre glace.

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